Curriculum Vitae

 

Naam: Vala van den Boomen
Geboren: Amsterdam, 3 januari 1982

Opleidingen en kwalificaties:
1999 – 2003: Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle, Journalistiek
2003 – 2005: Universiteit van Amsterdam, Europese Studies

Vaardigheden:
• Bekwaam met Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)

• Vertrouwd met diverse cms systemen (o.a. Tridion, Smartsite, Azure, Open CMS, WordPress)

• Vaardig in beeld– en geluidsbewerking (Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro Gimp, Fireworks, Dalet)
• Ervaring met verschillende Ad Server systemen (Helios IQ, Max Media)

 

Mei 2010 - Heden
Copywriter / editor

 

Clever Copy, Sinderen

Functieomschrijving: Schrijven en redigeren van (web)artikelen en teksten, vertalen (Nederlands-Engels / Engels-Nederlands) van teksten. Afnemen en uitwerken van interviews.

November 2007 – April 2010
Campaign Coördinator / Site Producer

 

Telegraaf Media Groep, Amsterdam

Functieomschrijving: Schrijven en redigeren van (web)artikelen. Bedenken, vormgeven en implementeren van sales- en marketingcampagnes in samenwerking met diverse (internationale) partners, schrijven van marketing- en communicatieplannen tbv nieuwe campagnes en klanten, coördineren en plannen van ingame events en activiteiten, onderhouden en vergroten van commercieel netwerk, bedenken en uitvoeren van kwalitatief onderzoek op het gebied van jongeren, educatie, trends en nieuwe media.

Januari 2005 – November 2007
Webredacteur

 

NCRV, Hilversum

Functieomschrijving: Schrijven en redigeren van content voor verschillende programmasites zoals Netwerk.tv, NCRV.nl, WillemWever.nl etc. Bedenken, coördineren en lanceren van nieuwe digitale platforms en communities zoals bijvoorbeeld Babyboom. Implenteren van omroepbreed data beheersysteem tbv o.a. de elektronische programmagids. Stimuleren en aansturen van crossmediale acties en ontwikkelingen tussen radio-, televisie- en internetredacties.

Augustus 2003 – Januari 2005
Redacteur radio & televisie

 

NCRV & KRO, Hiversum

Functieomschrijving: Bedenken, plannen en uitwerken van actuele onderwerpen voor interviews en reportages. Afnemen en uitschrijven van interviews. Samenstellen van draaiboeken. Schrijven en redigeren van content voor diverse websites. Regie-assistentie tijdens uitzendingen.

September 2002 – Juni 2003
Redacteur Radio Noord-Holland

 

Radio Noord-Holland, Amsterdam

Functieomschrijving: Bedenken, plannen en uitwerken van actuele achtergrondreportages. Afnemen en uitwerken van interviews. Samenstellen van draaiboeken. Regie-assistentie tijdens uitzendingen.